Ook nieuwe leider Noord-Korea is wonderkind

Kim Jong-un, die zijn zaterdag overleden vader opvolgt als leider van Noord-Korea

MATAQUINTOS – De Noord-Koreaanse ex-dictator Kim Jong-il mag volgens zijn propagandamachine de hamburger hebben uitgevonden, zijn zoon en opvolger Kim Jong-un (28) bedacht de shoarmarol.

Dat meldt staatskrant El Tiempo uit Managuay vandaag. De Zuid-Amerikaanse dictatuur geldt als een van de weinige vrienden van Noord-Korea in de wereld. In een speciale bijlage eert El Tiempo de nieuwe leider door hem nog grootsere prestaties toe te dichten dan zijn vader. Een selectie.

  • Kim Jong-il was volgens de officiële biografieën een waar genie: met slechts drie weken kon hij lopen, met acht weken praten. Zijn zoon Kim Jong-un echter sprong na twee weken al trampoline en hield met anderhalve maand een spreekbeurt over Donald Duck.
  • Kim Jong-il schreef naar verluidt zes volledige opera’s in twee jaar tijd. Zijn zoon produceerde tijdens een midweek in Bangkok er echter zeven – plus dertien operettes, drie mimevoorstellingen, de musical Jesus Christ Superstar en één klucht voor John Lantings Theater van de Lach (maar dat werd afgewezen).
  • De eerste keer dat Kim Jong-il een golfclub vastpakte, liep hij naar verluidt een ronde van 38 onder par en 5 holes-in-one: een wereldrecord. Maar de nieuwe leider van Noord-Korea ontwikkelde tijdens zijn allereerste potje toepen zowel het pokerspel, klaverjassen als bridge én bouwde tegelijkertijd een kaartenhuis in de vorm van de Taj Mahal, op ware grootte.
  • Volgens de Noord-Koreaanse propaganda verbeterde Kim Jong-il andermans filmscenario’s en hield hij van alles waar Elizabeth Taylor de hoofdrol in speelt. Zoon Kim Jong-un mailt naar verluidt op wekelijkse basis filmtips naar Quentin Tarantino en Dick Maas – op hun verzoek – en bezit de complete dvd-collectie van Lassie. Maar dat laatste is niet bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *