Over het boek

Deze tekst gaat over Het Grote Managuay-Vakantie-Doeboek (2013). Inzake de vermeende debuutroman van Roger Abrahams, die in het voorjaar van 2024 moet verschijnen bij uitgeverij Prometheus, tasten wij in het duister. Persbureau Managuay heeft nog geen communiqué ontvangen van het Managuayaanse ministerie van Propaganda en kan er dus vooralsnog geen mededelingen over doen.

Introductie.indd
Generaal Rufus Vendetta Malpenso

Maak kennis met ons prachtige land! In dit boek vindt u puzzels, doolhoven, kleurplaten, leesverhalen en een heuse reisgids. Neem het dit jaar mee in de auto, en kom volgend jaar naar Managuay. Laat de voorpret nu beginnen! ¡Hasta luego!

Generaal Rufus Vendetta Malpenso
Minister van Propaganda


Beste lezer,

Toen de militaire junta van Managuay mij vroeg om een promotieboek te maken voor de Nederlandse markt, heb ik geen seconde getwijfeld. Natuurlijk, luitenant Diego Sánchez Ortega drukte mij tijdens het praten een pistool in de rug en siste er een zin bij met daarin
de Spaanse equivalenten van ‘lood’, ‘volpompen’ en ‘blauwe boon’, maar als hoofdredacteur van het enige persagentschap in Nederland dat zich specialiseert in nieuws uit die prachtige Zuid-Amerikaanse dictatuur had ik toch al niet kunnen weigeren. Anderhalf jaar lang hebben we eraan gewerkt, en nu is het af. Een boek vol puzzels, raadsels, doolhoven, zoek- en kleurplaten waar menigeen geheel belangeloos aan heeft meegewerkt. (…) Ik wens u in ieder geval buitengewoon veel plezier met lezen en puzzelen, en wie weet: tot ziens in Managuay!

Roger Abrahams
Hoofdredacteur
Persbureau Managuay

uit: Het Grote Managuay-Vakantie-Doeboek (2013, uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)


Ik weet niet zeker of Het Grote Managuay-Vakantie-Doeboek nog te krijgen is. Misschien ligt er nog een exemplaar op de redactie. Probeer het anders eens bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, of stuur me een mailtje via Contact.

Ahmed Massaoui