Gullits rivaal komt uit Managuay

Ruud Gullit (rechts) en de eigenaar van Terek Grozny, Ramzan Kadyrov

GRJAZNY – Niet ver van Ruud Gullits nieuwe voetbalclub Terek Grozny begon gisteren zijn collega uit Managuay bij de rivaliserende ploeg, Spartak Grjazny.

Pedro Lázaro, oud-international van de Zuid-Amerikaanse bananendictatuur, is aangesteld door clubeigenaar en bendeleider Stepan Jolkipolkov. Deze haalde tijdens de persconferentie hard uit naar Gullit. ‘Gullit kan geen trainer zijn in Tsjetsjenië, want hij is bang voor de dood. Hij is geen echte man. Lázaro is trouwens ook geen echte man, want ik heb hem nog gecastreerd toen ik stage liep bij de geheime politie in Managuay, maar dat is een ander verhaal.’ Daarop vroeg Lázaro of hij even naar de wc mocht, maar dat mocht niet.

Spartak Grjazny (grjazny btekent ‘vies’ in het Russisch) is persoonlijk eigendom van Jolkipolkov, de enige krijgsheer die zich nog verzet tegen de macht van Gullits baas, de Tsjetsjeense president en moordenaar Ramzan Kadyrov. Volgens Jolkipolkov had hij liever Gullit gehad als trainer, maar die zag ervan af ‘omdat hij, als hij moest kiezen tussen twee bendeleiders, dan toch liever koos voor de bendeleider met de Toyota Prius en niet de Landrover. Heilig boontje.’

0 antwoorden op “Gullits rivaal komt uit Managuay”

  1. Een beetje zielig verhaal, dat Spartak Grjazny. Hebben eigenlijk geen supporters. Kijk, de bijnaam van Spartak (van het grote Spartak Moskou eigenlijk, maar reken maar dat zoiets uitstraalt naar het zuiden), is VLEES. En dan krijg je leuke spandoeken van vijandige supporters, waarbij VLEES wordt weergegeven in de vorm van een VARKEN. (Zie bijvoorbeeld hier: http://tiny.cc/6mx4m – de derde foto). Ja, VARKENSVLEES is in het islamitische zuiden niet populair en de voetballiefhebber wil daar dus op geen enkele manier mee in verband worden gebracht. Die blijft lekker thuis. En thuis voor de tv ziet ‘ie dan ook nog eens dat ‘ie wordt uitgemaakt voor – neemt u mij vooral niet kwalijk – SCHAPENNEUKER (zie hier: http://tiny.cc/havz8 – de tweede foto).

    Hoe dan ook, wij wensen Stepan Jolkipolkov en Spartak Grjazny alle succes van de wereld.

    Hup Zenit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *