Staat: De vlag van Managuay

De nationale vlag van Managuay heet in het kort de bandera.
De lange, officiële omschrijving luidt: La bandera nacional del pueblo managuayo entero, pero especialmente del noble ejército y del comandante en jefe general Jamón, que es el protector personal de la bandera y que a veces se envuelva en ella, desnudo, solo porque puede (‘De nationale vlag van het gehele Managuayaanse volk, maar met name van het edele leger en vooral van opperbevelhebber generaal Jamón, die de persoonlijke beschermer is van de vlag en zich er soms in wikkelt, naakt, gewoon, omdat het kan’).

De vlag bestaat uit vijf horizontale banen, die het volgende symboliseren (tussen haakjes staat de door het militaire regime toegevoegde betekenis vermeld):

 • Vermiljoenrood: het vurige, Managuayaanse karakter (en het terecht gevloeide bloed van maoïstische rebellen)
 • Wit: vrede, puurheid, standvastigheid (en de beenderen van terecht overleden maoïstische rebellen)
 • Hemelsblauw: rechtvaardigheid, kracht, de hemel boven Managuay (en het water van de Atlantische Oceaan, waarin zoveel maoïstische rebellen een terechte dood hebben gevonden)
 • Wit: zie boven (en nog meer beenderen van overleden maoïstische rebellen)
 • Vermiljoenrood: zie boven (en ook de ingewanden van maoïstische rebellen)

In de middelste, hemelsblauwe baan staat in goud een lama afgebeeld, het nationale symbool van Managuay en het nationale dier. De witte cirkel waarin de lama staat afgebeeld, symboliseert een klodder spuug.

0 antwoorden op “Staat: De vlag van Managuay”

 1. Geachte redactie,

  U hebt de vlag gespiegeld afgebeeld. Op de officiële Managuayaanse vlag loopt de lama naar rechts.

  Verder niets dan lof. Gaat u vooral door met uw berichgeving over dit prachtige land, dat een grotere bekendheid zeker verdient.

 2. Geachte heer Egbert,

  Bedankt voor uw betrokkenheid. De versie met de naar rechts lopende vlag is echter sinds februari 2007 verouderd. In die maand werd het verplicht voor lama's om naar links te lopen, omdat het rechtse regime niet met de beperkte intelligentie van de verder genoegzame dieren geassocieerd wilde worden.

  Geheel iets anders: gezien uw interessegebied beveel ik u aan om eens de 'Russische verhalen' op de volgende website te lezen. Wellicht zijn ze iets voor u: http://rogerabrahams.blogspot.com/2010/08/russische-verhalen-1.html

  Met vriendelijke groet,

  Roger Abrahams
  Hoofdredacteur
  Managuay.blogspot.com

 3. Tering, hoe kan ik dat nou gemist hebben, van die lama's.

  Uw Russische verhalen ga ik zeker bestuderen. Eens kijken of u een linkje op mijn weblog verdient.

  Overigens vertrek ik op zeer korte termijn voor enkele weken als stadsverslaggever naar Sint-Petersburg. Ik ga daar beslist een kijkje nemen in het Managuyaans Cultureel Centrum (Severnyi Prospekt, Dom 14, Korpoes 3), u ongetwijfeld bekend.

 4. Ach!

  Het MCC 'na Severnom'! Bestaat het weer? Hoe sympathiek. Doet u Don Cornaldo de groeten van mij, en ook zijn vrouw Oksana en maîtresses Irina en Olga.

  Met vriendelijke groet,

  Roger Abrahams
  Hoofdredacteur
  Managuay.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *