EPO verplicht in Ronde van Managuay

Erytropoëtine (EPO) is een standaardingrediënt van wielersucces 

LA LIBERTINA – Vóór de Ronde van Managuay vanochtend van start gaat, maakt de Managuayaanse wielerbond het nog eens duidelijk: het is voor renners verboden om geen EPO te gebruiken.

De voorzitter van de bond, Sancho Merckx Caudillo, maakte donderdag bij de teampresentatie kenbaar dat La Ronda moet uitgroeien tot een sportief evenement van wereldformaat. ‘EPO geeft de beste resultaten, dat weet elke zichzelf respecterende sportman. Het kan niet zo zijn dat de mindere goden naar Zuid-Amerika komen om een titel te behalen. Wij willen een wedstrijd van Europees niveau.’

Volgens critici is Merckx Caudillo niet objectief: hij zou de afgelopen weken bij zijn broer grote partijen EPO hebben opgekocht, het hormoon dat in menselijke nieren wordt aangemaakt. De broer van Merckx Caudillo is werkzaam bij de Managuayaanse geheime dienst.

0 antwoorden op “EPO verplicht in Ronde van Managuay”

  1. Epo in het drinkwater is misschien nog beter. Wellicht een probaat middel om alle mensen aan te zetten tot betere prestaties en zo een crisis op lossen.

  2. Wat een goede en creatieve ingeving. In het geval van Managuay brengt het echter onzekerheden met zich mee, denken wij: hoe laat EPO in het leidingensysteem van Managuay zich combineren met lood, ijzer, mineralen, fosfor, zwavel en spuug?

  3. Oef. Dat vergt weer een hoop research. De naam voor de mix heb ik wel al, EPO PLUS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *